Razumijevanje Plana

Temelj našeg poslovanja

Vaš prihod

Predstavljanjem* kvalitetnih proizvoda koje ljudi svakodnevno koriste zarađujete na tri načina:

  • maloprodajna marža od svakog Amway™ proizvoda kojeg registrirana stranka kupi
  • nagrade izračunate rastom vašega posla
  • poticaji kao nagrade za dostignuća ključnih prekretnica u vašem poslu. 
*Samo Amwayevi nositelji posla koji su registrirani za obavljanje poslovne djelatnosti pri nadležnim državnim i poreznim tijelima ovlašteni su primati nagrade za uspješnost i prihod koji proizlazi iz posla.

Maloprodajna marža

Pružamo vam maloprodajne cijene za svaki proizvod koje su 20% veće od vaših cijena za Amwayeve nositelje posla za vaše registrirane stranke. Razlika između cijene za ANP-e i vaše maloprodajne cijene je prvi dio vaše zarade: vaša maloprodajna marža.

Amwayevi nositelji posla - ANP-i plaćaju posebnu cijenu za ANP-e za svaki proizvod.

VB određuje vaš kvalifikacijski nivo

VB označava vrijednost boda. Gotovo svi proizvodi imaju VB. Ukupni VB svih narudžbi proizvoda koje ste ostvarili vi i poslovna grupa zajedno za mjesec dana određuje vašu razinu nagrade. Ova tablica pokazuje vam VB iznos koji morate zaraditi mjesečno kako biste se kvalificirali za različite postotke Nagrade za uspješnost. Vrijednosti bodova za pojedine proizvode možete pronaći na internetskoj stranici.

VP se koristi za izračunavanje Nagrade za uspješnost

VP označava vrijednost posla. Gotovo svi proizvodi imaju vrijednost posla koja određuje veličinu nagrade koju ćete dobiti za određenu razinu postotka nagrade.

Mjesečni VB

Nagrada za uspješnost %

10.000 VB 21%
7.000 VB 18%
4.000 VB 15%
2.400 VB 12%
1.200 VB 9%
600 VB 6%
200 VB 3%

Primjer vašeg prihoda

 

Kod računanja vaše nagrade, sve što trebate znati je ukupni VB i VP vaših narudžbi za cijeli mjesec – to je vaš prodajni volumen. Možete pratiti svoj mjesečni VB i VP u odjeljku ,,Moj ured” na Amwayevoj internetskoj stranici nakon prijave. Ako ste sponzorirali poslovnu grupu, također trebate znati volumen tih grupa kako biste izračunali ukupnu nagradu. Otkrit ćete da postoji omjer između VB i VP. Sveukupna vrijednost boda (VB) određuje postotak razine nagrade, a ukupna VP određuje iznos nagrade koju možete dobiti. Ako imate ANP-e koji također ostvaruju pravo na nagradu, to će se odbiti od vaše bruto Nagrade za uspješnost; oni neće izgubiti nijednu od postignutih nagrada.

Recimo da je vaš volumen prodaje 2.400 VB. Pogledajte ponovo tablicu i pronađite vaš postotak nagrade.

Vaša Nagrada za uspješnost iznosi 12%! Izvrsno obavljen posao! Sada imamo sve potrebne informacije kako biste saznali koliko ćete zaraditi ovaj mjesec!

Sljedeći primjer temelji se na VB/VP (VB / HRK) u omjeru od 1,72613 i  maloprodajnoj marži od 20%.

1Samo Amwayevi nositelji posla koji su registrirani za obavljanje poslovne djelatnosti pri nadležnim državnim i poreznim tijelima ovlašteni su primati nagrade i novčane poticaje te prihod koji proizlazi iz maloprodaje i mogu sudjelovati u poslovnim seminarima poput Seminara za nove Platine, Stručnog seminara i Konferencije Dijamanata. Ista pravila primjenjuju se na izračun nagrade za SK+-e. Pretpostavlja se da ANP ostvaruje dosljedne rezultate i ispunjava zahtjeve iz mjeseca u mjesec. Omjer VB/VP od „1,72613” služi samo kao primjer. Trenutni važeći omjer VB/VP provjerite na Amwayevoj internetskoj stranici ili se obratite Odjelu za odnose sa strankama. 

 

Zaradili ste 12% nagrade kroz prodaju proizvoda strankama i već sponzorirate tri donje linije (svaka ima vlastite stranke) koje zarađuju 3%, 6% i 9% nagrade.

Preporučena maloprodajna marža4

20% x 172 VP = 34 EUR

Vaša osobna nagrada za uspješnost

VB vaše grupe iznosi 2.400 VB/4,132 VP (200 osobnih VB/344 VP, plus 300 VB/516 VP od sponzoriranog ANP-a A, 700 VB/1,205 VP od ANP-a B i 1.200 VB/2,066 VP od ANP-a C).

172 Osobnog VB
X 12% Nagrade za uspješnost
_________________________
= 41 EUR 

³Ovaj je izračun samo za procjenu, može varirati ovisno o stvarnim okolnostima i može sadržavati nevažeće informacije. Informacija je isključivo u svrhu ilustracije i ne predstavlja obećanje, jamstvo niti neku drugu isplatu nagrada od Amwaya. Prihod je prikazan u bruto iznosu i ne sadrži troškove te poreze vezane uz Amway posao.

4Ovaj izračun s preporučenom maloprodajnom maržom od 20% temelji se na cijeni za ANP-e.

 

Diferencijalna je nagrada razlika u postotku Nagrade uspješnosti između vas i vaših direktnih ANP-a iz donje linije. Kako se izračunava: vaš postotak umanjen za postotak ANP-a iz donje linije jest diferencijalni postotak. Ako uzmete VP skupine iz donje linije x diferencijalni postotak, možete izračunati svoju diferencijalnu nagradu.

Vaša Diferencijalna nagrada za A = 46 €
(9% x 516 BV = 46 €)

Vaša Diferencijalna nagrada za B = 72 €
(6% x1,205 = 72 €)

Vaša Diferencijalna nagrada za C = 62 €
(3% x 2,066 BV= 62 €)


Vaš mjesečni prihod

Maloprodajna marža + Vaša Nagrada za osobnu uspješnost + Vaša Diferencijalna nagrada 34 € + 41 € + 181 € = 257 €


Vaš godišnji prihod

257 € x 12 = 3,078 €