DoubleX

NUTRILITE™ DOUBLE X™ i Daily

NUTRILITE Daily i NUTRILITE DOUBLE X provjeren su i siguran izvor važnih vitamina i minerala koji pomažu u postizanju uravnotežene prehrane. Namjena NUTRILITE proizvoda je pomoći i ojačati prirodnu snagu organizma.

image/png;;;Good nutrition makes the difference.png

Dobra prehrana donosi pozitivne promjene

Sve naše vitalne tjelesne funkcije ovise o prisutnosti vitamina i minerala koji potpomažu vođenje zdravog i aktivnog stila života. Ove važne hranjive tvari nalaze se u puno raznovrsnog voća i povrća te, stoga, treba jesti raznoliku hranu kako bismo našem tijelu osigurali sve vitamine i minerale koji su nam svakodnevno potrebni.

Današnji način života nam često ne ostavlja vremena za prehranu bogatu hranjivim tvarima jer nerijetko jednostavno preskačemo obroke. Zbog nedostatka vremena, svježu hranu često zamjenjujemo brzom hranom koja ne sadrži dovoljno hranjivih tvari. Dodaci prehrani s fito hranjivim tvarima dobar su dodatni izvor hranjivih tvari koje nam nedostaju i koje osiguravaju uravnoteženu prehranu, optimalnu vitalnost i dobro opće stanje organizma.

image/png;;;Which nutrients are important.png

Koje su hranjive tvari važne?

Uravnoteženi život: vitamini

Vitamini su neophodni za sve osnovne funkcije metabolizma kao što je prerada drugih hranjivih tvari i stvaranje krvnih stanica, hormona, genetskog materijala i kemikalija u živčanom sustavu. Vitamini se dijele na 'topljive u vodi' i 'topljive u mastima' ovisno o njihovim kemijskim svojstvima. Vitamini topljivi u vodi sadrže vitamin B i C. Vitamini A, D, E i K su vitamini 'topljivi u mastima'.

Snažni stručnjaci: minerali

Minerali potiču rast i obnovu funkcija u svim tjelesnim stanicama, a također imaju ključnu ulogu u drugim složenijim kemijskim sustavima, uglavnom u živčanom sustavu. Minerali kao što je kalcij imaju ključnu ulogu u obnovi kostiju i zuba. Željezo je neophodno za pravilan rad hemoglobina (proteina u crvenim krvnim stanicama), a magnezij provodi više od 300 biokemijskih funkcija u tijelu!

Prirodna zaštita: antioksidansi

Slobodni radikali mogu oštetiti DNK stanice tijela oksidacijom što može dovesti do oboljenja i ubrzanog starenja. Antioksidansi štite tjelesne stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja stanica. Nalaze se u vitaminima C i E te u drugim vitaminskim mješavinama kao što su karotenoidi (alfa- i beta-karoten), likopen i lutein, ali i u tragovima minerala poput selena.

Čudo prirode: fito hranjive tvari

Hranjive tvari uvijek su bile dio kemijskog sastava voća i povrća. Tek su posljednjih godina posebne fito hranjive tvari izolirane, identificirane i istraživane zbog svojih mnogih korisnih kvaliteta. Znanstvenici diljem svijeta sada prihvaćaju da prehrana obogaćena fito hranjivim tvarima može pomoći u postizanju optimalne vitalnosti.

Fito hranjive tvari prirodni su kemijski spojevi koji se nalaze u biljkama. Smatralo se da ovi snažni spojevi štite tijelo na prirodan način i optimiziraju učinkovitost ključnih vitamina.

Multivitamini za razne potrebe - tijekom cijele godine

Pet obroka voća i povrća dnevno. To je pravilo. Adekvatan unos vitamina i minerala neophodan je za jačanje imunološkog sustava, normalan rast i razvoj te pomaže rad stanica i organa. Međutim, teško je unijeti njihovu pravu količinu budući da je uravnoteženu prehranu zamijenila prerađena hrana. Alkohol, kofein i nikotin također utječu na njihov unos, jer smanjuju količinu važnih vitamina i minerala u našim tijelima.

Dok dodaci prehrani nisu zamjena za zdravu i uravnoteženu prehranu, multivitamini su osmišljeni tako da pružaju dodatni izvor tih vitamina i minerala koji pomažu u zadovoljavanju vaših dnevnih potreba za hranjivim tvarima, a koji mogu nedostajati u vašoj redovitoj prehrani. Oni su pouzdan i čvrst izvor važnih vitamina i minerala te osiguravaju uravnoteženu prehranu.

Otkrijte svoju optimalnu vitalnost

Nutrilite nudi dva multivitaminska/multimineralna proizvoda koja nadoknađuju različite prehrambene nedostatke i poboljšavaju vašu prehranu na prirodan način tijekom cijele godine:

  • NUTRILITE Daily sadrži osnovnu razinu hranjivih tvari što vam daje osjećaj da se dobro brinete o sebi.
  • NUTRILITE DOUBLE X dodatak prehrani napredna je formula koja osigurava pojačanu podršku kada vaše tijelo zahtijeva čak i više hranjivih tvari.